Wat zijn de verschillen tussen laminaat en PVC vloeren?

By | Inrichting, Woonkamer

Het grootste verschil tussen een laminaat en PVC-vloer is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Laminaatvloeren zijn gemaakt van meerdere lagen composietmateriaal die op HDF zijn gelijmd. HDF staat voor High Density Fibreboard, wat simpel vertaald is: een hardboard gemaakt van samengeperste houtvezels. PVC vloeren zijn gemaakt van kunststof. De afkorting PVC staat voor polyvinylchloride. Een laminaat is gemaakt van geperst hout en wordt gelegd met een hoogwaardige klikverbinding.

#1. Het contactgeluid

Laminaatvloeren zijn berucht om het maken van geluid, een bekend fenomeen, vooral bij het lopen op hakken. Gelukkig hebben we daar vandaag een goede oplossing voor, een geluiddempende en gekeurde ondervloer! Deze onderlaag dempt contactgeluid en creëert zo een massiever toonhoogtegeluid. Een PVC vloer maakt een heel zacht geluid als er op gelopen wordt, dit komt door het zachte materiaal waarvan de vloeren gemaakt zijn.

#2. Het prijsverschil

Beide vloeren zijn beschikbaar in alle prijsklassen. De prijzen voor hoogwaardige PVC- en laminaatvloeren verschillen niet heel veel. De prijzen van laminaatvloeren zijn wel wat lager. Aangezien laminaat over het algemeen gemakkelijker zelf te installeren is, kan de prijs ook wat schelen. Houdt u rekening met uw budget? Dan is een laminaatvloer de betere optie dan een PVC-vloer omdat deze in goedkopere uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Bovendien is laminaat ook makkelijker zelf te leggen. Ook hier kunt u dus kosten besparen. Bent u op zoek naar een goedkope vloer? Kies dan voor een laminaatvloer.

#3. Het onderhouden van een laminaat en PVC-vloer

Het reinigen en onderhouden van laminaat- of PVC-vloeren is heel eenvoudig. Het is vooral belangrijk om te weten wat u niet moet doen. Als u een verkeerd schoonmaakmiddel gebruikt, kan dat de vloer beschadigen. Laminaatvloeren kunnen beschadigd raken door het gebruik van (overmatig) water. Dit betekent niet dat ze bijvoorbeeld niet in de keuken kunnen gaan liggen. Als er water onder de laminaatvloer komt, kan dit de vloer beschadigen. Zorg ervoor dat u de grond niet te nat maakt en laat de vloer niet lang nat blijven. Bij PVC vloeren is dit echter geen probleem.

#4. Verschillende diktes

Een ander verschil tussen PVC-vloeren en laminaatvloeren is de dikte van de plank. Onze PVC vloeren zijn 7mm dik (klik) of 2mm-2,5mm dik (plak). PVC klikvloeren zijn voorzien van een extra minerale tussenlaag. Dit is belangrijk om een ​​sterke persverbinding te creëren. Daarom zijn deze vloeren wat dikker. Onze laminaatvloeren hebben een dikte tussen de 8mm en 12mm.

#5. Het design van de vloer

Zowel laminaat als PVC zijn er in talloze uitvoeringen. U kunt op dat vlak echt geen slechte beslissing nemen. Er is altijd een vloer die past bij uw interieurwensen. Zo zijn zowel PVC als laminaat verkrijgbaar in hout-, visgraat- en betondessins. Maar er zijn meer mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van PVC-tegels die bijna niet van echt te onderscheiden zijn? Tegenwoordig zijn er ook laminaatvloeren die bijna niet te onderscheiden zijn van echt hout. U kunt alle kanten op. Onze specialisten helpen u graag bij het kiezen van een kleur en design die perfect bij uw woning passen.

#6. Vloerverwarming

De PVC vloeren van Vloer&Raam zijn vrijwel onverwoestbaar en gemaakt voor intensief woongebruik. Alle PVC vloeren hebben een extra beschermlaag. Hierdoor zijn deze vloeren niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor winkels. Kunnen er krassen ontstaan op PVC vloeren? Ja, een PVC vloer is krasbestendig, maar niet krasvast. Scherpe voorwerpen of bijvoorbeeld kleine steentjes waar je op loopt kunnen krassen veroorzaken op de PVC vloer. Een goede mat voorkomt dit. Bij laminaat hangt de duurzaamheid sterk af van de kwaliteit. Bij Vloer&Raam vindt u alleen laminaatvloeren van een hoge kwaliteit! Wij adviseren u graag over de beste optie voor uw situatie. En, voor wat gaat u? PVC of laminaat door het hele huis? Wij horen het graag!

Tuin met kunstgras helpt tegen wateroverlast

By | Trends

Wateroverlast is natuurlijk niks nieuws hier in Nederland, het is er al een tijdje en de strijd wordt nog steeds gestreden. De eerste bewoners in ons lage land zijn al sinds de 13e eeuw bezig met het tegenhouden van het water. Ze hebben de dijken dan ook na de Watersnoodramp van 1953 goed verstevigd om die ramp nog niet eens te krijgen. Het is dan ook niet gek dat men tegenwoordig zichzelf afvraagt waarvoor al dat kunstgras gelegd wordt. Eigenlijk is er niks om ons zorgen over te maken, het is namelijk onzin dat kunstgras voor wateroverlast zorgt.

Kunstgras werkt niet tegen wateroverlast

Kunstgras staat wel bekend om een goed drainerende werking. Het is vooral niet de bedoeling dat het water blijft staan daarom maakt de fabrikant ontzettend kleine gaatjes in het grastapijt. De grasmat kan ook zeker delen water kwijt/absorberen. Dan kan de mat ook over langere tijd zelf water afgeven, wat dan langzaamaan de grond in kan zakken wat beter is voor het gras. Bij een origineel grastapijt krijgt de grond namelijk al dat water in een keer te verduren. Wat de riolering niet kan handelen. Daarom helpen grasmatten juist om het water beter te verdelen en uiteindelijk geleidelijk het water te vervoeren.

Altijd een andere reden

Het is wel van belang dat het gras op de juiste wijze wordt geplaatst. De ondergrond moet doorlatend genoeg zijn voor het water. Want anders ontstaan er sowieso problemen met het water. Dan krijg je namelijk een luchtbel aan water tussen de mat en de onderlaag en dat willen we voorkomen. Wateroverlast kun je dus krijgen door de verkeerde ondergrond, maar ook door het te weinig gebruiken van instrooizand. Maar de oorzaak zal nooit bij de mat van het gras zelf liggen.

Hoe kun je wateroverlast oplossen?

Als de ondergrond te weinig water doorlaat hoeft dit niet te betekenen dat er geen grasmat gelegd kan worden. Het kan wel zijn dat er een nieuwe onderlaag gelegd zal moeten worden. Denk hierbij aan het storten van stabilisé, maar ook het aanleggen van een goed drain systeem kan al een hele boel problemen verhelpen. Dat is namelijk ook cruciaal bij het leggen van een grasmat op een dakterras of een balkonnetje.

Afgezien van dat kun je altijd dingen doen om te voorkomen dat de grasmatten zoveel water bij wijze van spreken opslokken. Je kunt bijvoorbeeld het water opvangen, zo leg je eigenlijk je mat even tijdelijk droog. Het werkt namelijk als een spons al dat gras van die matten.

Maak je verder vooral niet te druk

Het is dus echt onzin dat de grasmatten voor al dat overlast van water zorgen. Wanneer er sprake is van wateroverlast is het leggen van de grasmatten fout gegaan. Afgezien van dat komt het negen van de tien keer omdat de ondergrond dan te weinig water door laat, waardoor het water eronder blijft liggen. Je hoeft je dus totaal geen zorgen te maken, neem lekker een stukje kunstgras, want het doet niemand kwaad!

Bron: Kunstgras Huis.nl

4 van de meest voorkomende grassoorten

By | Tips

Een grasveld is nooit hetzelfde. Als je langs een grasveld loopt, zul je ongetwijfeld denken dat het er overal hetzelfde uitziet. Echter zijn er een groot aantal grassoorten te vinden. Zo zijn er in Nederland bijvoorbeeld al meer dan 60 te vinden, waardoor je van dichtbij toch verschillen gaat zien. Dit heeft grotendeels te maken met de samenstelling van de bodem. Ieder grassoort haalt namelijk op een andere manier zijn voedingsstoffen uit de grond.

Voor het aanleggen van een gazon zal het daarom belangrijk zijn dat je gaat kijken naar de verschillende grassoorten. De soorten uit de vrije natuur kunnen daarom vaak niet gebruikt worden. En waar kun je eigenlijk op letten als je door de natuur loopt en een grasveld tegenkomt? Er zijn een aantal grassoorten die je ongetwijfeld terug gaat vinden tijdens jouw wandeling of die je kunt gebruiken tijdens het vernieuwen van jouw tuin. 

Veldbeemdgras

Veldbeemdgras is een van de grassoorten die je het meeste tegen gaat komen. Het staat in mei en juni in bloei en lijkt veel op ruw beemdgras. Qua uiterlijk lijkt het hier aanzienlijk op, maar het voelt wel anders uit. Hiermee zal het echter wel iets van de families in de grassoorten gaan verschillen. Veldbeemdgras voelt namelijk glad aan. De schede van de bladeren en de stengel onder de bloeipluim zorgen hiervoor.

Veldbeemdgras is erg opvallend als dit in een weide staat. De bloeipluim is namelijk groot en in de meeste gevallen paars van kleur. In de Nederlandse graslanden ga je hem daarom zo terug kunnen vinden. Eventueel zou je hem ook in de tuin kunnen zetten voor extra kleur. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je gedurende de maanden weinig van de pluimen terug gaat zien. Daarom zullen veel mensen hier niet voor gaan kiezen. 

Engels raaigras

Als je een van de meest populaire grassoorten in handen wilt krijgen, dan kijk je naar het Engels raaigras. Dit gras staat erom bekend dat het binnen een korte tijd ontkiemt en vanaf dat moment ook snel groeit. Je hebt hierdoor altijd snel een goed gazon in de tuin liggen. Een kaal stuk grond is verleden tijd. Dit houdt echter ook in dat je regelmatig met de grasmaaier aan de slag moet gaan. In de zomermaanden zal het gras namelijk nog vele malen sneller groeien.

Engels raaigras is wel iets waar je van moet houden. Het zal er namelijk ruwer uitzien dan andere grassoorten. De bladeren zijn namelijk breder. Dit brengt wel weer met zich mee dat deze bij droge bodems en hogere temperaturen ook groen blijft. Zo hoef je niet bang te zijn voor een hittegolf. Jouw gazon ziet er altijd goed uit, zolang je maar eens in de zoveel tijd met de grasmaaier er overheen gaat. Daarbij kun je hem dus ook goed gaan combineren met planten in de tuin. 

Zandstegge

Zandstegge is een geheel andere soort van de voorgaande soorten. Dit grassoort vind je namelijk terug bij de duinen en zandvlaktes. Het wordt vaak als lijm beschouwd, omdat dit grassoort het zand tijdens een storm grotendeels op zijn plek houdt. Hiervoor zijn er meterslange wortelstokken te vinden bij de grassoorten. Naarmate het gras langer op een plek staat, zal de wortel alleen maar groter worden. De duinen zullen door de wortelstokken dus niet meer gaan verdwijnen en je kunt uren rond blijven lopen.

Als je wilt gaan kijken naar de zandstegge moet je ervan uit gaan dat je een uitgebreide vlakte hebt. De individuele planten staan namelijk ver van elkaar vandaan, omdat ze op deze manier de ruimte hebben om op de goede manier te groeien. Deze grassoort is voor de meeste tuinen echter niet geschikt, omdat je vaak niet voldoende ruimte hebt en meestal niet voorzien bent van veel gras in de tuin. 

Roodzwenkgras

Roodzwenkgras wordt door de meeste mensen gebruikt voor het gazon. Dit komt doordat het er wel mooi uit ziet, maar tegelijkertijd ook weinig onderhoud aan nodig is. Je hoeft namelijk niet steeds met de grasmaaier over het gras heen te gaan. Het is een traag groeiend soort, waardoor niet iedere week gemaaid hoeft te worden. Jouw gazon zal er hierdoor niet slechter bij komen te liggen. Voornamelijk voor mensen die minder de tijd hebben voor het onderhoud van de tuin kan dit daarom uitkomsten bieden.

Het roodzwenkgras hoeft geen direct zonlicht te hebben om te groeien. Als jouw tuin voornamelijk in de schaduw ligt, kun je dus het beste dit gras aanleggen. De combinatie tussen het weinige onderhoud en het feit dat je hem zowel in zonlicht als in de schaduw kunt planten kan grote voordelen op gaan leveren voor jouw tuin. Het planten van deze grassoort zal daarom altijd een goede keuze kunnen zijn voor het gazon. 

Rondlopen door de grasvelden

Bovenstaande grassoorten komen het meeste voor in grasvelden en tuinen. Echter zijn er nog veel meer soorten om te ontdekken. Je kunt daarom het beste op zoek gaan naar mooie natuurgebieden om in te wandelen. Je gaat merken dat je een groot aantal verschillende soorten op jouw pad gaat krijgen. Door te kijken en voelen merk je de verschillen tussen de grassoorten en heb je de mogelijkheid om er meer over te weten te komen. Daarbij ga je ongetwijfeld een favoriet krijgen. De een gaat voor ruw, de andere zal eerder voor een van de zachtere soorten kijken.

In bijna elke keuken woon- of slaapkamer in Nederland hangt een klok

By | Inrichting, Trends

We staan er vaak niet eens bij stil dat de klok een vast attribuut in het interieur is geworden die altijd aanwezig is. In bijna elke keuken, woon- of slaapkamer in Nederland hangt namelijk wel een klok. Dit is echter weleens anders geweest en de klok heeft dan ook verschillende functies gehad door de jaren heen. Tegenwoordig wordt de klok zowel gebruikt als design object, als ook voor de functie voor het aflezen van de tijd.

Een klok in de keuken is erg handig om te helpen de tijd in de gaten te houden tijdens het koken. Een klok of wekker in de slaapkamer zorgt ervoor dat je je niet verslaapt en op tijd wakker wordt en een klok in de woonkamer kan het interieur een impuls geven en de sfeer in de ruimte verder beïnvloeden. Door deze verschillende rollen die de klok heeft per ruimte zijn er tegenwoordig duizenden verschillende soorten klokken te vinden voor elk wat wil.

Tip: https://www.klokkenshop.com/wandklokken/

De meeste klokken worden tegenwoordig online verkocht

Anno nu is het online winkelen ongekend populair in vrijwel alle productcategorieën. Ook op het gebied van klokken hebben de online webshops het overgenomen van de speciaalzaken. Aan het shoppen op internet zitten nu eenmaal een aantal voordelen verbonden. Je bent vaak net even wat goedkoper uit dan wanneer je in de winkel koopt en het zoeken naar een klok passend bij jouw wensen is vaak een stuk makkelijker in een webshop, omdat je eenvoudig kan selecteren op het soort klok, zoals een muurklok, staande klok of koekoeksklok.

Daarnaast kun je sorteren op prijs of filteren op kleur en soms zelf op materiaal, waardoor je sneller bij de perfecte klok voor jou terecht komt. Het betalen gaat ook snel en gemakkelijk en in sommige gevallen heb je binnen 24 uur de klok zelfs al in huis.

De materiaalkeuze voor de klok hangt vaak af van de interieurstijl van de ruimte

De ronde wandklok is waarschijnlijk de meest populaire klok die we in de meeste huizen terugvinden. Binnen dit segment zijn er ook weer verschillende soorten van elkaar te onderscheiden zoals ronde muurklokken met numerieke weergave op de wijzerplaat of varianten met louter streepjes of Romeinse cijferweergave. Ook op het gebied van materiaal zijn er verschillende soorten waaruit je kan kiezen.

Uitgelicht: https://www.klokkenshop.com/tafelklokken/

De materiaalkeuze van de klok gaat vaak ook samen met de materialen en sfeer in de rest van de ruimte. Metaal of aluminium past bijvoorbeeld vaak goed in een industrieel ingerichte ruimte, terwijl een wit materiaal of heel licht eiken weer goed past in een lichte en modern ingerichte ruimte. Er is voor elk interieur type wel een geschikte klok te vinden en er zijn tegenwoordig zelfs aanbieders die het mogelijk maken om zelf een klok samen te stellen.

 

Maak je trap in huis veiliger met anti slip rubber tape

By | Inrichting, Tips

Veel huizen in Nederland lijken qua indeling allemaal wel een beetje op elkaar. Zo is het woongedeelte bijna altijd beneden met een keuken en een zitkamer en zijn boven meestal de slaapkamers en badkamers te vinden. De meeste huizen in Nederland hebben dan ook een trap die erg veel gebruikt wordt, omdat je meerdere malen per dag op de andere verdieping moet zijn. Een van de belangrijkste onderdelen aan de trap, is natuurlijk de veiligheid.

De meeste trappen zijn voorzien van een leuning die steun biedt en het naar beneden en naar boven lopen makkelijker maakt. De trap kan echter alsnog glad zijn en voldoende grip op de tredes is dan ook belangrijk. Met een anti slip tape kun je hiervoor zorgen.

Bescherm de lak op de trap tegen slijtage

Er zijn verschillende manieren om de trap af te werken, met bijvoorbeeld vloerbedekking of strak in de lak met hout of metaal. Vloerbedekking wordt zeer snel vies en is daarnaast ook nog eens erg slijtage gevoelig dus dit heeft voor veel mensen niet de voorkeur. Een strak gelakte houten trap ziet er vaak prachtig uit, maar biedt ook gevaren, want de trap is vaak erg glad. Vooral wanneer je met sokken de trap op en af gaat is een glijpartij zo gebeurt.

Tip: https://www.antisliprubbertape.com/

Door rubberen anti slip tape met zeer sterke zelfklevende lijm op de tredes te bevestigen heb je net dat stukje extra grip op de tredes, waardoor je vrijwel niet meer uit kan glijden. Een ander voordeel van deze strips, is dat deze de trap en het lakwerk ook beschermen tegen vormen van slijtage.

Rubber anti slip tape makkelijk zelf aan te brengen

Het werken aan de trap of het renoveren is een behoorlijke klus, waar je vaak een bedrijf voor moet inhuren om te helpen. Je wil dus ook dat de trap zo onderhoudsarm mogelijk is, zodat je deze exercitie niet te vaak hoeft te ondergaan.

Uitgelicht: https://www.antisliprubbertape.com/blog/antislip-tape-waar-moet-je-op-letten-bij-aanschaf

Een rubberen anti slip strip is een goedkope manier die kwaliteit biedt en zorgt voor jarenlange bescherming en veiligheid op de trap. De strips zijn flexibel en gemaakt van een stevig rubber, dat makkelijk naar voorkeur op maat te knippen is. De zelfklevende onderkant voorkomt geknoei met lijm en de tape is dan ook zeer eenvoudig zelf aan te brengen zonder tussenkomst van een monteur.

bonsai boom

Hoe zorg je voor een bonsaiboom?

By | Inrichting, Woonkamer

De bonsaiboom. Je hebt ongetwijfeld wel eens een film gezien waarin een martial arts expert met een nagelschaartje blaadjes knipt van een bonsaiboom. Geduld en discipline zouden noodzakelijk zijn om voor deze plant te zorgen, één fout is het is gedaan met je plantje. Goed nieuws, dat valt wel mee. Bonsai Bomen zijn veel makkelijker te verzorgen dan veel mensen denken. Wil jij zo’n leuk klein boompje in huis nemen? Lees dan dan deze bonsai handleiding voor beginners.

Wat is een bonsai boom?

Een bonsaiboom is een miniatuur boom die in een bakje of container wordt geplant. Eigenlijk betekent de term ‘bonsai’ gewoon ‘geplant in een container’ in het Japans.

Bonsai verwijst naar de kunst van het kweken van deze kleine bomen en is een integraal onderdeel van de Japanse cultuur die teruggaat tot het begin van de 14e eeuw. Ooit genoten door alleen de rijkste aristocraten en hooggeplaatste leden van de Japanse samenleving, is bonsai nu een kunstvorm waar mensen van over de hele wereld van genieten.

Waar plaats je een bonsai boom?

Om te bepalen wat de beste locatie is om je bonsai te laten zien, moet je weten wat voor soort boom het is en of het een binnen- of buitenplant is.

De meest voorkomende soorten bonsai zoals jeneverbes-, dennen- en sparrenbomen zijn buitenplanten en moeten net als hun grotere tegenhangers worden blootgesteld aan de seizoenen. Buitenbonsai omvatten ook loofbomen, wat betekent dat hun bladeren veranderen met de seizoenen. Dit zijn onder andere esdoorns, iepen en gingko’s.

Binnenshuis zijn bonsai-bomen typisch subtropische soorten die het hele jaar door een stabiele temperatuur hebben. Dit zijn onder andere jadeplanten, schefflera arboricola en ficusbomen.

Water geven

De belangrijkste oorzaak van de meeste bonsai sterfte is ondervoeding. Omdat de bodemlaag zo ondiep is, is deze zeer snel aan het uitdrogen. Bonsai-bomen moeten water krijgen als de bovenste bodemlaag droog lijkt. Afhankelijk van het type en de grootte van de boom en de grondsoort die je gebruikt, kan de frequentie van het water geven verschillen en kan het zelfs één keer per dag zijn. Daarom kun je het beste elk van de bonsai-planten afzonderlijk water geven, in plaats van zich aan een routine te houden.

Bij het bewateren van je bonsai-boom is het belangrijkste om het wortelstelsel volledig te wateren. Om een goede verzadiging te garanderen, blijf je water geven tot het water door de afvoergaten ontsnapt. Om een goede waterafvoer mogelijk te maken, worden veel bonsai bomen geleverd met een bakje om het overtollige water op te vangen.

Overmatig water geven kan ook nadelig zijn voor uw bonsai boom. Symptomen van een te natte bonsai zijn vergeling van de bladeren en het verschrompelen van kleinere takken. Als een bonsai te veel water krijgt, verdrinken zijn wortels in het water en krijgen ze een tekort aan zuurstof, waardoor ze niet verder kunnen groeien om de boom te ondersteunen.

Om er zeker van te zijn dat je je bonsai goed water geeft, zul je de boompjes dagelijks moeten beoordelen. De vuistregel is om water te geven zodra de grond droog lijkt.

Het snoeien van de bonsai boom

Snoeien is essentieel om de bonsai-bomen klein te houden en hun compacte vorm te behouden. Snoeien versterkt de boom door nieuwe groei te stimuleren. Door het wegsnoeien van jonge scheuten en bladeren worden de bladeren onder de boom blootgesteld aan lucht en zonlicht, wat de boom verder versterkt en de algehele gezondheid ten goede komt.

Gebieden die onderhoudssnoei nodig hebben zijn onder andere de takken, knoppen en bladeren. Het wegsnoeien van takken stimuleert de groei van kleinere takken en stelt je in staat om de vorm van de boom in de hand te houden. Het wegsnoeien van de toppen van de takken zorgt voor een compactere bladgroei, waardoor de groei van kleinere bladeren wordt gestimuleerd.

Een bonsai, nu durf jij het toch ook aan?

Ze zeggen dat bonsai niet zomaar een plant is, maar een lifestyle. Bonsai-bomen hebben regelmatig verzorging en onderhoud nodig, hiervoor zijn er een groot aantal Bonsai Accessoires beschikbaar. Volg onze tips over hoe je een bonsai-boom moet verzorgen en binnenkort ben je op weg om een echte bonsai-professional te worden!

Vloer

Wat voor soort vloer past bij mij?

By | Inrichting

Zoals iedereen wel weet zijn er enorm veel verschillende soorten vloeren op de markt. In de ene woning vind je een mooie houten vloer en in de andere vloer ligt tapijt. Omdat er zo veel verschillende soorten vloerbedekking zijn beschrijf ik in dit artikel een aantal van de verschillende vloersoorten kort en geef ik de voor- en nadelen van elke vloer.

Houten vloeren

Om te beginnen de welbekende houten vloeren. Houten vloeren zijn tijdloze vloeren die in elke huisstijl passen. Hierdoor zijn de vloeren erg geliefd bij veel mensen. Doordat hout een natuurproduct is, is elke houten vloer ook uniek. De mooie houten vloeren geven een bepaalde sfeer aan de woning. Het nadeel van de houten vloeren is dat ze goed onderhouden moeten worden om mooi te blijven. Naast dit is de vloer ook niet geschikt voor vloerverwarming.

Tapijt

Veel mensen zien tapijt als een heerlijke zachte ondergrond die lekker aan je voeten voelt. Het is de ideale vloer voor wanneer je spelende kinderen in huis hebt. Echter is het geen geschikte vloer voor mensen met huisdieren. De vloersoort is namelijk moeilijk schoon te maken en nare geuren blijven hierdoor dus lang in huis hangen.

De gietvloer

Een gietvloer is een vloer die minder mensen waarschijnlijk kennen. Het is een strakke vloer die zoals de naam al zegt in de vloer wordt gegoten. Het is een vloer die leuk staat bij huizen met een moderne huisstijl. Het nadeel van de vloer is dat het een dure vloersoort is die moeilijk te leggen is.

De PVC vloeren

PVC vloeren lijken enorm op houten vloeren, maar zijn gemaakt van kunststof. Doordat ze van kunststof zijn gemaakt kennen ze een aantal voordelen ten opzichte van de houten vloeren. Zo zijn ze makkelijk schoon te maken en enorm makkelijk aan te leggen. Doordat het een waterafstotende vloer is, is het niet erg wanneer je een keertje een glas water op de vloer laat vallen. Wil je nou een nieuwe PVC vloer aanschaffen? Neem dan een kijkje bij Martijn de Wit vloeren voor alle informatie over onder andere de PVC vloeren die er nu op de markt zijn.

Verder lezen: waterschade houten vloer.

Welke haagplant moet ik kiezen?

By | Inrichting

De keuze in haagplanten voor de afscheiding van een tuin is groot. Bekende en veelgebruikte haagplanten zijn de Buxus, Taxus, Liguster, Fagus (Beuk) en Carpinus (Haagbeuk), welke in dit artikel verder worden toegelicht. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot haagplanten kopen, is het aan te raden om je eerst eens goed te verdiepen in de eigenschappen van deze haagplanten. Sommige haagplanten kunnen bijvoorbeeld beter tegen de schaduw dan andere, of sommige soorten zijn weer beter geschikt voor lage hegjes. Voor meer informatie over haagplanten, zie Plantengrow.nl

De bekendste haagplanten

1). De Buxus sempervirens is een veelgebruikte, maar relatief traag- groeiende haagplant met ovaalvormig, groene blad. Wanneer men een laagblijvende haag wil creëren (zo’n 40-50 cm hoog), is de Buxus een perfecte keuze. Zowel in het voorjaar als in het najaar terugsnoeien om de Buxus in model te houden. Door de Buxusrups is de plant de laatste jaren wel iets minder populairder geworden, maar het blijft een prachtige plant!

2). De Taxus is een goed alternatief voor wanneer je niet voor de ‘standaard’ Buxus wilt gaan. De Taxus is een wat sneller groeiende haagplant. Het grote verschil t.o.v. de Buxus is, dat er met Taxus hogere hagen kunnen worden gecreëerd. Een Buxushaag zal niet vaak veel hoger zijn dan 50 cm, terwijl de Taxus zich perfect verleend voor zowel lage als hoge hagen (tot wel 3 meter hoog). Ook voor de Taxus geldt, zowel in het voorjaar als najaar snoeien. Meer informatie over de Taxus vind je op de website van Tuinierservice.nl.

3). De Carpinus (Haagbeuk) en de Fagus (Gewone beuk ) zijn snelgroeiende haagplanten. Binnen enkele jaren kan al een volwassen en volgroeide haag worden gecreëerd. Voor deze Carpinus en Fagus geldt wel, dat ze twee tot drie keer keer per jaar flink teruggesnoeid moeten worden

4). Er kan ook gekozen worden voor de Liguster. Deze haagplant groeit gemiddeld snel, heeft groen en ovaalvormig blad en verleend perfect voor lage tot middelhoge hagen. Ook voor de Liguster geldt, dat ze 2 keer per jaar gesnoeid dienen te worden.

Tuintip

Wist u dat online haagplanten bestellen tegenwoordig ook mogelijk is? Aangezien u voor een haag al snel grote aantallen planten nodig hebt, is het erg gemakkelijk dat deze haagplanten worden thuisbezorgd.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van raamdecoratie

By | Inrichting

Nieuw huis aangeschaft of gewoon toe aan een nieuwe inrichting? Raamdecoratie is een belangrijke factor en sfeer bepaler voor de inrichting van jouw huis. Echter is het uitzoeken van raamdecoratie allesbehalve makkelijk. Raamdecoratie komt namelijk in alle soorten, maten, vormen en kleuren. In deze blog kun je lezen waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van raamdecoratie.

Functie bepalen

Als eerste is het zaak om voor jezelf vast te stellen wat de raamdecoratie voor jou moet gaan betekenen. Je hebt namelijk raamdecoratie voor verschillende doeleinden. Wil je bijvoorbeeld dat de raamdecoratie vooral lichtinval kan regelen en zorgt voor veel privacy, dan zijn jaloezieën iets voor jou. Ga je meer voor de looks van de raamdecoratie dan zijn klassieke gordijnen weer iets voor jou. Het is echter wel zo dat het ene het ander niet uitsluit. Het kan namelijk ook zo zijn dat jaloezieën er heel stijlvol uitzien of dat gordijnen een goede lichtdemping hebben. Maar het is wel makkelijker als je van tevoren weet wat je moet hebben.

Locatie van de raamdecoratie

Je moet er altijd rekening mee houden waar je de raamdecoratie gaat plaatsen. Niet alle raamdecoratie geschikt is voor elke kamer in het huis. Zo wil je bijvoorbeeld geen textiele gordijnen in de badkamer. Textiel gaat namelijk niet helemaal goed samen met te veel vocht. En in de slaapkamer is bijvoorbeeld weer heel belangrijk dat de raamdecoratie goed licht werend is.

Algemene tips

De belangrijkste tip: ga langs een showroom. Als je langs een showroom gaat kun je een betere inschatting maken van wat je precies wil. Je kunt de verschillende materialen voelen en zien. Wil je bijvoorbeeld houten jaloezieen op maat gemaakt hebben? Dan kun je die ook gelijk bestellen daar.

Energie besparen met een zwembadoverkapping

By | Trends

Zou je het liefst het hele jaar door, ook in de wintermaanden, gebruik willen maken van je zwembad? Dan zou je in de koude maanden het zwembadwater warm moeten houden door flink te stoken. Door dit stoken, zal het water weer sneller verdampen en dit betekent dat je het water ook weer vaker bij moet vullen. Dit bijgevulde water moet dan op zijn beurt ook weer verwarmd worden, dus dit allemaal wordt nogal een duur grapje! Toch kun je de stookkosten ietwat omlaag krijgen door een zwembadoverkapping te plaatsen. Dankzij zo’n zwembadoverkapping kan het water namelijk tot zo’n tien graden warmer blijven!

De zon als gratis opwarmer

Het is echt mogelijk om in Nederland ook in de wintermaanden lekker buiten te zwemmen dankzij een zwembadoverkapping. Deze overkapping is namelijk voorzien van een bepaald soort glas dat zorgt voor een snelle opwarming van het water. Er ontstaat dan als het ware een soort subtropische warmte. Daarnaast houdt het glas van de zwembadoverkapping ook nog eens UV-straling tegen, zodat het zonlicht niet schadelijk zal zijn voor je huid. Een overkapping over je zwembad zorgt er dus voor dat je alle maanden van het jaar lekker gebruik kunt blijven maken van je buitenzwembad!

Minder verdamping dankzij een overkapping

Water (en dus ook water van een zwembad) verdampt, maar als je een zwembadoverkapping plaatst, dan zal deze verdamping een stuk minder rap gaan. Met een overkapping ontstaat er namelijk een zogeheten kas-effect, waar water langzamer verdampt en je dus minder gauw water bij hoeft te vullen en deze opnieuw op moet warmen met een verwarmingselement. Je zult dus geen koud water meer bij het verwarmde zwembadwater bijvoegen en dit zie je natuurlijk meteen terug in de stookkosten. Deze gaan namelijk flink omlaag! Een overkapping over je zwembad zorgt ervoor dat het water sneller opgewarmd zal worden, zonder dat je de boel bij moet stoken. Je bespaart dus in energiekosten, want je zult zien dat de afrekening van de energienota een stuk lager uitvalt nadat je een afdekking op je zwembad geplaatst hebt. Deze overkapping is daarom een hele goede investering die zich jaarlijks terugbetaalt!